Известие

Collapse
No announcement yet.

температура на входящия въздух?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• температура на входящия въздух?

Здравейте! Днес закачих колата на диагностика и показваше, че температурата на входящия въздух е 40гр. при реални 19гр. Въпроса ми е нормално ли е това и кой датчик отговаря за измерването на температурата и дали влияе на работата на колата?
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
    Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Да влияе на работата на мотора и да нормално е да е по-топъл въздуха от колкото е околната температура,все пак въздуховодите се нагряват от мотора.
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщение
      Здравейте! Днес закачих колата на диагностика и показваше, че температурата на входящия въздух е 40гр. при реални 19гр. Въпроса ми е нормално ли е това и кой датчик отговаря за измерването на температурата и дали влияе на работата на колата?
      Дебитомерът мери и температурата на входящия въздух.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Мисълта ми беше да не е заминал някой датчик и да бърка работата на двигателя. Но явно всичко е наред
        Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
        Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Comment

Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщение
          Мисълта ми беше да не е заминал някой датчик и да бърка работата на двигателя. Но явно всичко е наред
          Ами според мен не е нормално, защото при определянето на дебита преминал въздух дебитомерът взема впредвид и температурата на въздуха. А ако я мери грешно, има голяма вероятност да определя и дебита грешно.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

И аз съм го виждал това поведение:
            Мотора е напълно студен, външна температура 15 градуса, палиш и след малко показва температура на входящ въздух 40 градуса.
            Но реших че диагностичната програма не показва вярно.
            Миналата седмица случайно видях в EPER че има отделен температурен датчик според техните схеми.
            Въпреки това огледах добре мотора и при мен такова нещо няма (или не съм го видял).
            Обаче какво тогава е това : http://www.autopartoo.com/oem/alfa-romeo/7763719.html

линк към eper - http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=2&DRW_NUM=2 , номер 12 .
            ...

Comment

Температурата е напълно нормална....., вие какво очаквате... Колата не е в движение + капака е затворен, предполагам и кора под двигателя има. Това, че е туко що запалена колата също не влие, при положение, че колекторните тръби са горе долу на 30см от въздуховода, а там температурата е много над 40градуса. В движение стойностите леко се променят(температурата се понижава в следствие на въздуха, който влиза през предната решетка).
              Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                И аз съм го виждал това поведение:
                Мотора е напълно студен, външна температура 15 градуса, палиш и след малко показва температура на входящ въздух 40 градуса.
                Но реших че диагностичната програма не показва вярно.
                Миналата седмица случайно видях в EPER че има отделен температурен датчик според техните схеми.
                Въпреки това огледах добре мотора и при мен такова нещо няма (или не съм го видял).
                Обаче какво тогава е това : http://www.autopartoo.com/oem/alfa-romeo/7763719.html

линк към eper - http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=2&DRW_NUM=2 , номер 12 .
                На по-старите версии температурния датчик е отделно.
                На по-новите дебитомери, тем. датчик е в дебитомера.
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                  На по-старите версии температурния датчик е отделно.
                  На по-новите дебитомери, тем. датчик е в дебитомера.
                  Не знам : виждал съм спецификация на моя дебитомер и има температурен датчик. Според eper обаче имам и друг температурен датчик за входящия въздух.
                  ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                    Не знам : виждал съм спецификация на моя дебитомер и има температурен датчик. Според eper обаче имам и друг температурен датчик за входящия въздух.
                    Кой е твоя модел?
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

AR 32401
                      ...

Comment

Working...
                      X